ČLÁNKY

Ako sa správne starať o produkty značky BLANCO

Ako sa správne starať o produkty značky BLANCO

 
Ako zachovať krásny vzhľad a predĺžiť životnosť BLANCO produktov? Trik spočíva v pravidelnej, ale jednoduchej starostlivosti. Prinášame vám pár rád a tipov, ako sa starať o výrobky značky BLANCO, aby si zachovali svoj dokonalý vzhľad a bezchybnú funkčnosť.
 
KUCHYNSKÁ BATÉRIA
Batéria je spolu s drezom najexponovanejším produktom v kuchyni. Používame ju neustále, či už pri príprave nápojov a jedál alebo pri bežných kuchynských prácach. Životnosť batérie si viete predĺžiť, ak sa o ňu budete pravidelne starať. Nebojte sa, nie je to nič zložité, ani časovo náročné. Vďaka pravidelnej údržbe však ušetríte niekoľko desiatok eur.
Popis fotografie Popis fotografie
 
 
Dôležitým krokom je pravidelné čistenie perlátora. Mnohí z vás častokrát ani nevedia, čo perlátor vlastne je, ani že ho treba pravidelne čistiť. Ide v podstate o sitko, ktoré sa nachádza na konci ramienka batérie, cez ktoré odteká voda. Zachytáva drobný piesok a iné čiastočky, ktoré sa bežne nachádzajú vo vodovodnom potrubí.
Popis fotografie
Ideálne je, ak sa perlátor čistí aspoň raz mesačne. Pokiaľ batériu montujete do novostavby, príp. bola vo vašej domácnosti odstávka vody, odporúča sa vtedy taktiež perlátor vyčistiť. Ak sa táto starostlivosť zanedbá, prejavuje sa to kvapkaním vody po zatvorení batérie. Perlátor odšróbujete voľne rukou alebo pomocou kľúča, ktorý je súčasťou dodávky a nachádza sa v krabici od batérie. Určite si ho po namontovaní batérie starostlivo uschovajte a nevyhadzujte. Najmä pri údržbe vnorených perlátorov ho budete potrebovať. Perlátor vyčistíte pomocou odvápňovača vodného kameňa alebo použitím bežných potravinárskych kyselín ako je napr. ocot či sóda bikarbóna. Vonkajšiu časť ako aj batériu samotnú nikdy nečistite drsnými hubkami či abrazívnymi čistiacimi prostriedkami. Mohli by ste tak poškodiť jej povrchovú úpravu.
Na čistenie používajte vždy iba mäkkú špongiu a na vonkajšie usadeniny vodného kameňa odporúčame používať čistiaci prostriedok BLANCO Daily Clean s praktickým rozprašovačom. Môžete ho zároveň aplikovať na akýkoľvek povrch BLANCO.
KUCHYNSKÝ DREZ
Kuchynský drez predstavuje srdce každej kuchyne. Odohráva sa pri ňom až 60% všetkých bežných kuchynských prác. Nie je dôležité, z akého materiálu je drez vyhotovený, ani či si zvolíte svetlý alebo tmavý farebný odtieň. Starostlivosť o BLANCO drez zostáva rovnaká. Jediným jeho nepriateľom je vodný kameň. Pokiaľ však drez pravidelne čistíte a staráte sa o neho, zachová si svoj dokonalý vzhľad a pôvab aj po rokoch užívania.
Popis fotografie
Starostlivosť o BLANCO drezy je taktiež jednoduchá a časovo nenáročná. Na dennú údržbu vám postačí bežná hubka a saponát na riad. Ideálne je, ak vaničku drezu, príp. aj odkladaciu plochu vždy večer po ukončení prác v kuchyni utriete do sucha. Minimalizujete tým tvorbu vodného kameňa. Raz týždenne, príp. raz za dva týždne odporúčame drez dôkladnejšie vyčistiť. Do vaničky drezu nasypte 3-4 PL sypkého prášku na pranie (ideálne na biele prádlo), príp. môžete použiť aj čistiace tablety vhodné do umývačky riadu. Drez uzatvorte, nalejte do neho vriacu vodu, cca. do výšky 3 cm a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Dôležité je, aby voda bola naozaj vriaca, nakoľko vodný kameň sa rozpúšťa od teploty vyššej než 60°C. Pokiaľ sa jedná o starší drez, príp. drez, ktorý je silno alebo dlhšie znečistený, kľudne túto údržbu vykonajte až večer a nechajte pôsobiť celú noc. Následne touto vodou a drsnou stranou špongie vyčistite príp. aj boky vaničky a odkladaciu plochu. V poslednom kroku drez opláchnite studenou vodou a máte hotovo. 
Pri starostlivosti o drez sa vyvarujte použitiu akejkoľvek chémie, či abrazívnych čistiacich prostriedkov, nakoľko môžete narušiť povrchovú štruktúru drezu. Prípravky určené pre kúpeľňovú sanitu či na odstránenie plesní jednoznačne neodporúčame používať v kuchyni. Na našej webovej stránke nájdete kompletnú ponuku čistiacich prostriedkov BLANCO, vhodných pre jednotlivé materiály či na hĺbkovú údržbu drezu.
 
 
 
DÁVKOVAČ SAPONÁTU
Dávkovač saponátu BLANCO je nielen krásny doplnok vášho umývacieho centra, ktorý dizajnovo harmonizuje s vašou batériou a kuchynským drezom, ale je tiež praktickým pomocníkom v domácnosti. 
Popis fotografie Popis fotografie
Starostlivosť o neho je rovnako jednoduchá a časovo nenáročná ako o akékoľvek produkty značky BLANCO. Saponát sa do dávkovača dopĺňa vždy zhora, vytiahnutím vršku. Je dobré, ak prostriedok na riad riedite vodou v pomere 1:1, aby nebol zbytočne hustý. Šetríte tak nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie. Rovnako ako batériu, či kuchynský drez, aj dávkovač je nutné pravidelne čistiť. Postačí, ak vršok s pumpičkou občas prepláchnete horúcou vodou, aby v ňom nezostávali zvyšky nevytlačeného saponátu. Mohli by tam zatvrdnúť a poškodiť tak samotnú pumpičku. 
 
Veríme, že vám tento náš článok pomohol a jednotlivé tipy vyskúšate aj u vás v domácnosti. Pokiaľ si však stále nebudete vedieť dať rady s údržbou BLANCO produktov, neváhajte nás kontaktovať, radi vám poradíme.
Ako sa správne starať o produkty značky BLANCO