
Najvyššia kvalita
BLANCO spracováva len kvalitný nerez, ktorý sa vyberá na základe špecifických kritérií a podlieha prísnym kontrolám kvality. Proces zušľachtenia len zdokonaľuje už vysokú kvalitu.

Hygienický
Povrch nerezu BLANCO je hladký a bezpórovitý. Rôznorodé použitie nerezu v potravinárskom priemysle podčiarkuje jeho vynikajúce hygienické vlastnosti.

Potravinovo nezávadný
Nerez nijak neznehodnocuje chuť potravín, ani ich vzhľad.

Robustný
Nerez je odolný materiál. Riad sa na ňom tak ľahko nerozbije a nárazy skôr tlmí.

Odolný
Vysokokvalitný nerez BLANCO je od prírody veľmi odolný proti bežným kyselinám používaným v domácnosti a tiež proti fľakom napr. od kávy, čaju, ovocia či zeleniny.

Ľahký na údržbu
Nerezové výrobky firmy BLANCO si aj pri minimálnej miere starostlivosti i po desaťročiach zachovávajú svoju hodnotu a lesk.

Odolný proti teplotám a farebne stály
Nerez je odolný proti teplotám do 300 °C a nemení svoju farebnosť ani pri dlhom pôsobení slnka.

Nehrdzavejúci
Nerez je od prírody nehrdzavejúci materiál. Zriedkavo sa na jeho povrchu môžu vytvoriť hrdzavé fľaky. Ide však o cudziu hrdzu, ktorá sa dá ľahko odstrániť.

Samouzdravujúci
Nerez sa sám neustále obnovuje. Samouzdravujúci povrch, tzv. pasívna vrstva, sa pôsobením kyslíka neustále obnovuje.